Dec 19, 2018 Last Updated 11:34 AM, Dec 18, 2018

The changing face of public leisure

Rate this item
(0 votes)
Tagged under

Washroom design and manufacturer, Washroom Washroom has completely refreshed the changing areas at a busy public leisure centre, delivering on practicality as well as style.

Brixton Leisure Centre, a vibrant family friendly leisure centre run by charitable enterprise, Greenwich Leisure Limited, has been refurbished to provide some of the best facilities in London. It boasts a swimming pool, state-of-the-art gym, special children's gym, squash courts, climbing wall and conference suite.

Working with interior fit out specialist, RJ Interiors of Essex, Washroom installed new male and female changing areas on the fourth floor of the building as part of the extensive refurbishment.

Cubicles from Washroom's Forte range were installed for both the WC and changing cubicles. Impervious to water and with a satin anodised aluminium headrail, Forte is the perfect choice for wet area changing cubicles providing an aesthetic, affordable and long-term solution. Manufactured in Solid Grade Laminate (SGL) for extra durability, the cubicles were finished in a distinctive dark wood effect.

Legato benching, an integrated benching system which consists of an aluminium support construction, profiled seating and complementary hookrail, was installed and complemented by Washroom's Forza lockers, which offer exceptional strength and durability. Both the benching and lockers were manufactured from SGL with the same dark wood finish to complement the cubicles and add to the high specification design.

Completing the look are the Corian vanity units and grooming shelves, which were manufactured specifically to tone in with the colour palette used throughout the changing areas. Corian is highly durable and hygienic and creates a luxury finish yet is durable and easy to maintain, making it the ideal partner for a public leisure centre.

Trevor Bowers, director at Washroom Washroom commented: "As a popular public leisure centre the main consideration was to create a changing area which would be able to withstand the high usage, without the need for constant maintenance. Yet at the same time it needed to be aesthetically pleasing and in line with the high quality finish achieved as part of the refurbishment. The use of Solid Grade Laminate, wood veneers and Corian creates the perfect balance."

Login to post comments
FHBrundle
assaabloy
RICS

Most Read

Home adaptation good practice

14 Dec 2018 Kitchens, Bathrooms & Washrooms

Housing stock – meet the standard

12 Dec 2018 Product Innovation

Re-establishing London’s heritage

12 Dec 2018 Product Innovation

Safe and sound

12 Dec 2018 Product Innovation

Find us on Facebook